22.8.19

Tihedad päevad / Busy days

[ENG BELOW] Viimased päevad Vaibla linnujaamas on olnud tegusad: hommikul on liikvel palju roo- põõsa- ja lehelinde ning õhtul palju pääsukesi, kokku on rõngastatud üle 7000 linnu. Eile sündis ka Vaibla linnujaama ühe päeva püügirekord, kui rõnga sai 720 lindu 29st eri liigist (Suitsupääsuke 337; Kõrkja-roolind 89; Mustpea-põõsalind 60 jne). Suitsupääsukeste (1677 rõng.) ja kõrkja-roolindude (1525 rõng.) kõrval on oodatult liikuma asunud ka mustpea-põõsalinnud, metskiurud, punarinnad ja sinitihased. Ühel linnurohkel hommikul tulid võrku ka kaks Soome rõngaga noort kõrkja-roolindu, peagi saame teada ka rõngastusinformatsiooni. Linnujaam on avatud olnud sel aastal juba 43 päeva ning on avatud veel vähemalt augusti viimaste päevadeni. Nagu ikka ja alati, kõik huvilised on linnujaama väga oodatud!
Selle aasta rõngastused: tabel.vaibla.net
Kõigi aastate rõngastused: koond.vaibla.net
Instagram: @vaiblalinnujaam
Last few days at Vaibla Ringing Station have been quite busy: in the morning we catch hundreds of warblers and in the evening hundreds of swallows, in total more than 7000 birds have been ringed so far. Yesterday we had a record-breaking day when we caught 720 birds, most of which were Barn swallows (Hirundo rustica), Sedge warblers (Acrocephalus schoenobaenus and Blackcaps (Sylvia atricapilla). One morning we also caught two Sedge warblers ringed in Finland, now we just have to wait for ringing information. This year the station has been open for 43 days and will be open at least until the last days of August. As always everyone is very welcome to visit us!
See all the birds ringed this year: tabel.vaibla.net
All the birds ringed at Vaibla: koond.vaibla.net
Follow us on Instagram: @vaiblalinnujaam
Image may contain: 5 people, people smiling, people sitting
Ühel õhtul rõngastasime 337 suitsupääsukest. Just nii see käiski: kaks inimest rõngastasid, üks kaalus, üks mõõtis tiiba ja üks kirjutas kõik üles. Kõik, kes laua taha ära ei mahtunud harutasid roostikus järgmisi linde. When we caught 337 swallows in one night everyone had a job. Two of us ringed, one weighed, one measured the wing and one wrote everything to the notebook. And of course, some of us had to extract birds from the nets.
Image may contain: bird
Kätte saadud suitsupääsukeste hulgas oli ka üks suitsupääsukese ja räästapääsukese hübriid. Vt noorele suitsupääsukesele iseloomulikku roostevärvi kurgualust ja räästapääsukesele iseloomulikku valget päranipuala.In addition to all the Barn swallows, we also recorded hybridisation between Barn swallow and House martin. Note the plumage characteristics from both species.
Image may contain: bird, sky and outdoor

Viimastel päevadel on võrku tulnud ka mitu jäälindu. On the last days, we have caught several Kingfishers
Image may contain: bird

Kadakatäks (Saxicola rubetra), Whinchat
 

Image may contain: bird
Harv külaline Vaibla linnujaamas - kivitäks (Oenanthe oenanthe). A rare bird in our nets, Northern wheatear